2016. 11. 07.

Belviszályt okoznak a természeti katasztrófák az olasz katolikus egyházban

Az olaszországi Mária Rádió felfüggesztette Giovanni Cavalcoli atya műsorát, mivel a katolikus pap szerint az elmúlt időszak földrengései isteni büntetések az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény miatt.  Giovanni Cavalcoli atya szavait a Vatikán botrányosnak nevezte.

A Mária Rádió elfogadhatatlannak tartja Giovanni Cavalcoli atya álláspontját a földrengésre vonatkozóan, ezért azonnali hatállyal felfüggeszti műsorát. Cavalvoli atya műsorában utalásokat tett arra, hogy a közép-olaszországi földrengés isteni büntetés lenne az azonos neműek élettársi kapcsolatát legalizáló törvény miatt. „Ez az álláspont nincs összhangban az irgalmasság hirdetésével, amely a kereszténység és Ferenc pápa lelkipásztori tevékenységének lényege” – fogalmaz a Mária Rádió vezetősége, amely elnézést kér, amennyiben az elhangzottak sértették a földrengés sújtotta testvérek érzékenységét, valamint teljes szolidaritásáról és imáiról biztosítja őket.

hirdetés

Angelo Becciu érsek, vatikáni helyettes államtitkár leszögezte, hogy Cavalcoli atya megnyilatkozásai sértőek a hívők, illetve botrányosak a nem hívők számára. Ezek a megállapítások a kereszténység előtti időket idézik, amelyek nem felelnek meg az egyház teológiájának, mert ellentétesek Isten látásmódjával, amelyet Krisztustól kaptunk. A földrengés sújtotta lakosságtól bocsánatot kérünk, a pápa szolidáris velük”. Becciu érsek figyelmeztet: „Aki isteni büntetésről beszél a Mária Rádió mikrofonja előtt, az magának a Szűzanyának a nevét sérti meg, akire a hívők irgalmas Anyaként tekintenek”.

Érdekesség, hogy az elmúlt napokban Rómára hatalmas tornádó csapott le,  a természeti katasztrófában többen megsérültek, az anyagi kár jelentős.

https://www.youtube.com/watch?v=IaYezOXoYIc

(forrás: Vatikáni Rádió/777)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás