2016. 08. 16.

Applikációval evangelizálni? Hát persze!

Tom Riles egy sikertelen állásinterjút követően éppen az utcát tisztította, amikor hirtelen ráeszmélt, hogy változtatnia kell az életén. Rossz volt az élethez való hozzáállása, ami sikertelenségének egyik forrása volt. Nem sokkal ezután hozzájutott Norman Vincent Peale: A pozitív gondolkodásmód ereje című könyvéhez, mely hozzásegítette ahhoz, hogy változtatni tudjon az életén –  számol be róla a Catholic News Agency

Peale, keresztényként, könyvében arra bátorította olvasóit, hogy gyűjtsenek össze minél több rövid, inspiráló gondolatot, ami segít a mindennapok nehézségeiben, amihez lehet igazodni, és végső soron képessé tesz arra, hogy megváltoztassa az emberek életét. Immáron tíz unoka nagyapjaként, a hatvanhét éves Riles, elsajátítva ezt a módszert, huszonöt éve él ezzel szokással és az élete pozitív fordulatot vett. Az elsőre furcsának tűnő eljárás úgy segített Tomon, hogy az apró igerészletek és megerősítő idézetek – amelyeket magánál hord napközben – segítettek neki belehelyezkedni Isten jelenlétébe, ami által képessé vált a nap folyamán megtapasztalni az örömöt és Isten jelenvalóságát.cvr9780743501682_9780743501682_hr

Tom Riles négy éve elkezdte beállítani telefonját, hogy akár az ébresztőóra, meghatározott időnként jelezzen egy-egy buzdító idézettel, amelyek végig kísérik a napját. Tom barátja, Aaron Horvath app-fejlesztő miután tudomást szerzett az ötletről javasolta, hogy fejlesszenek ki egy valódi applikációt, így az ötletből valami egészen új, megerősítő evangelizációs módszer válhat. Egy ilyen alkalmazás „piacra dobásához” azonban pénzre van szükségük, így a Kickstarteren hozzá is kezdtek a támogatók kereséséhez. „Ha van egy ötleted, szenvedélyesen hiszel benne és találsz hozzá támogatókat, a technológia segítségével határtalan lehetőségek állnak rendelkezésedre” – mondta Aaron Horvath a The Orange County Registernek adott interjújában. Az applikációnak az OnPath nevet adták, ami így napközben segít belehelyezkedni az illetőnek az Úr jelenlétébe és megmaradni a helyes úton.

Riles elmondása szerint a kis kártyák segítettek számára abban, hogy a mindennapokban és nagyobb események előtt emlékeztessék őt az Úrra, mint például halászhajó-kapitányi vizsgája előtt, de elmondása szerint lánya ápolónői vizsgája előtt is igénybe vette a kártyákat.

Tizenöt évvel ezelőtt, amikor Tomnál súlyos vérképződési rendellenességet diagnosztizáltak, még ekkor is képes volt előhúzni egyet a kártyák közül, amely megerősítette a nehéz helyzetben: egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy a szervezete túl sok vért termel, ezért Riles úgy döntött, hogy ha már eddig úgysem adott vért, hát ezután többször is fog, annak ellenére, hogy ki nem állhatta a tűket. Az első véradás után azonban kiderült, hogy a vére túl sok vörös vérsejtet tartalmaz, így nem lehet a továbbiakban donoralany. Ekkor Tom térdre borult és ezekkel a szavakkal hálát adott az Úrnak: „Úr Jézus hálás vagyok neked, hogy ide juttattál és ugyan fogalmam sincs, hogy mi történik velem, tudom, hogy a Te kegyelmed és szereteted által képes vagy valami csodálatosat kihozni mások számára az én helyzetemből.”

Tom ennek köszönhetően küldetésének tekinti, hogy felhívja mások figyelmét arra, hogy minél többen adjanak vért azok számára, akiknek valamilyen oknál fogva szükségük van rá. „Majd’ kilencvenöt liter vér, amely pocsékba ment, de a Jóisten az Ő kegyelme és jósága által még életben tart és folyamatosan inspirál az apró üzenetek által, hogy felhívjam a figyelmet a véradás fontosságára, mert ez életeket menthet.

Az applikáció megvalósítására a gyűjtés nem rég kezdődött, és a jelenlegi állás szerint még szükség van támogatókra, rengeteg imára és újabb bátorító igékre, versekre és üzenetekre. Riles számára kiemelkedően sokat segített az alábbi két ige: „Hiszem, hogy mindig az Úr vezet, hiszem, hogy a helyes úton járok és azt, hogy Isten ott is megmutatja a helyes utat, ahol nincs is út.”

(fordította: Dallos Bence, forrás: Catholic News Agency)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás