szerelmesek miséje
2017. 01. 11.

Valentin-nap helyett mise?

A fiúk rémálma, a lányok rózsaszín felhője a Valentin-nap (sokszor). Megint egy amerikai ünnep, mély tartalmak nélkül, amikor biztos minden kapcsolatban élő leányzó kap valamit, biztos minden fiú agyal, milyen rózsával kreatív aprósággal lepje meg kedvesét, aztán az utolsó pillanatban vesz egy plüssmackót csokor virágot. Egy hónap múlva eljön ez a nap. Nézzünk valami alternatívát!

Engedjétek meg, hogy egy fenomenális titkot áruljak el a lányokról:

Szeretjük a meglepetéseket!

Ez persze nem áll ellentétben azzal, hogy sokan elvárják az alapvető ajándékocskákat is (pl. névnapra, diplomaosztóra, Valentin-napra, Nőnapra, és még sorolhatnám). De ha teljesen random, egy nehéz hétfői munkanapon kapok virágot, vagy a kedvenc svjáci csokimat Kinder Buenomat egy csütörtöki szimpla találkozás alkalmával, akkor attól máris figyelmesebbnek érzem a párom!
Tehát: hagyjátok a snassz dolgokat, vagy legalább néha valamivel dobjátok fel őket pluszban. (Főleg abban az esetben, ha egyikőtöknek az ajándékozás a szeretetnyelve!)

Nem akarok párkapcsolati tanácsadóba átmenni, de még egy titkot elárulok:

Hajlamosak vagyunk sokat/többet/mélyebben foglalkozni az érzelmeinkkel, mint a fiúk, és szeretjük a mély dolgokat!

Beszélgetést, imát, lelkigyakorlatot, dolgok túlagyalását, közös olvasmányokat, lelkivezetőhöz járást, meg ilyenek. Jó, azért ne állandóan ezt, de ne csak a felszínen éljünk.

És így a bejegyzés vége felé áttérnék a lényegre: elmegyünk a szerelmesek miséjére Valentin-napozás helyett? Ünneplünk máshogy, ünneplünk mélyebben, átgondoljuk, hogy kik vagyunk egymásnak, mit jelentünk egymás életében? Adunk úgy ajándékot, hogy az nem pénzbe, hanem időbe és elmélyülésbe kerül? Hagyjuk, hogy az Isten adjon nekünk valamit „Valentin-nap alkalmából”?

Az „esemény” nem először kerül megrendezésre, a Családok Jézusban Közösség már 2008 óta foglalkozik ezzel is. Házasok, jegyesek, párkapcsolatban élők – a társáért mindenki hálát adhat, és hálát is kell adni! Hiszen nem tudjuk elképzelni nélküle az életünket, nem? Hiszen Isten küldte őt nekünk, azt tervezzük, hogy az Ő segítségével építjük a jövőnket.

Idén február 13-án lesz a szerelmesek miséje 19.00 órakor a Margit krt-i ferences templomban. (Igen, ahol A Félnyolcas szokott lenni vasárnaponként.)
Gyertek el, erősítsétek meg a kapcsolatotokat, táplálkozzatok abból, hogy mennyire sokan vannak még ott, akiknek ugyanannyi örömmel és nehézséggel, múlttal és jövővel van megáldva a kapcsolatuk!
Már csak azért is jó, mert általában ezen a misén Gorove László diakónus prédikál. Aki nem pap. Szóval van felesége. Sőt, gyerekei is, nem is egy. Sőt, jegyesoktatásokat is tartanak. Szóval róla aztán nem mondhatjátok, hogy „minek szól bele?”
Kiváló lehetőség!
Ha valamiért mégsem tudnátok eljönni, egy hónapforduló ünneplést is lehet misével koronázni.

Isten örül a kapcsolatodnak! Alapozd Rá, imádkozz érte, imádkozzatok egymásért és egymással!

Egyéb Programajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás