2016. 10. 01.

Mitől férfi a férfi?

„A férfiakkal az a baj, hogy anyjuk van. Hogy egy nő mellett nőnek fel. Nem véletlenül választották le a spártaiak a gyerekeket az anyjukról. Mert anya mellett elpuhulnak.” Sz Nikol írása a Férfiak Klubja weboldalán jelent meg.

Mitől férfi a férfi? Sok helyen kérdezik. Nem túl nőies, hogy ezt nekem kell leírni (szeretem, ha a férfiak mondják meg nekem, hogy mi a pálya…), de leírom.

A férfiakkal az a baj, hogy anyjuk van. Hogy egy nő mellett nőnek fel. Nem véletlenül választották le a spártaiak a gyerekeket az anyjukról. Mert anya mellett elpuhulnak.

Komolyra fordítom a szót és visszatérek a XXI. századba, ahol nem választjuk le a gyereket anyáról és jobb esetben 18, rosszabb esetben 35 éves koráig ágyba kapják a vajaskiflit párizsival, szalámival kitudja mi a kedvence annak a kis „édes gyermekemnek”.

Nem kell harcolni menni, aratni, fát vágni, disznót vágni. Minden kéznél van. Az étel, a meleg, a nő. Szerintem ennyi paraméterváltozás éppen elég volt ahhoz, hogy a férfiak nagy általánosságban elpuhuljanak a mai világban.

Ennek ellenére van szerencsém, olyan férfiakkal dolgozni, akik magas teljesítményt nyújtva férfiként viselkednek. Persze nem tudom otthon milyenek, de nekem attól férfiak, hogy amikor helyzet van akkor felnőtt férfi módjára beleállnak és harcolnak. Legtöbbször éppen ezért meg is oldják a kihívásaikat, de ha nem akkor se mennek le kisfiúba és kezdenek el magyarázkodni, hanem felelősséget vállalnak és megoldást keresnek.

Tudatosan élnek és saját maguk tűzik ki a célokat maguknak. Magasra teszik a lécet, mert hisznek magukban.
Mindegy mi a cél! Csak legyen!

A mai világban már az is magas léc, hogy eltartsa valaki a családját úgy, hogy közben jelen is tudjon lenni otthon. Hogy nem hajtja bele a fejét teljesen az igába és bólogat mindenkinek, hanem tudja mit ér és mire képes és annyit vállal és olyan szinten, hogy az neki is jó legyen ne csak a munkáltatójának. Ha nem így tesz, kiég, kihasználják, romlik a teljesítménye és elfogy. Először a családjában nem lesz jelen aztán a saját életében.
A férfi az, aki tudja, hogy mekkora a felelőssége a saját világában. És vállalja is azt!

Az írás folytatását itt olvashatod.

Forrás: Férfiak Klubja

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás