2016. 07. 01.

Hihetetlen összefogás Jakubért!

Lengyelország drámai körülmények között, büntetőrúgások után esett ki a labdarúgó Európa-bajnokságról, a piros-fehér együttesből egyedül Jakub Blaszczykowski hibázott.


A támadó középpályást hihetetlen szeretet övezi Lengyelországban, és ez egyáltalán nem véletlen: a Kuba becenévre hallgató labdarúgó 10 évesen szörnyű családi tragédiát élt át: édesapja a szeme láttára késelte halálra édesanyját. A trauma ellenére a nagymamájánál felcseperedő fiú hihetetlen akaraterejének köszönhetően profi labdarúgó lett, aki góljai után az ég felé ad hálát édesanyjának.

Jakub Blaszczykowski azóta már boldog házasságban él, két gyermek édesapja, példás családi élettel, több csapattársához hasonlóan gyakorló katolikus, minden nap olvassa a Bibliát, valamint tagja a “Nem szégyellem Jézust” kezdeményezésnek, amelyben lengyel közszereplők vallják meg hitüket.

hirdetés

A kihagyott büntető után a középpályás Facebook-oldala középpontba került, de nem azért, amitől sokan tartottak: egyetlen számonkérés vagy kritika sem található a bejegyzések között, Lengyelország egy emberként áll az akaratereje miatt hősként tisztelt labdarúgó előtt, tiszteletüket és szeretetüket fejezik ki az emberek. A kommentelők hálásak a játékosnak, aki két gólt is szerzett a kontinenstornán, a bajban is mellette állnak, elismerve Jakub Blaszczykowski csodálatos hitét és emberi tartását.

 

kuba2

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás