Fatimai jelenés
2016. 10. 13.

A szív győzelme – 99 éves a fatimai csoda

99 évvel ezelőtt, 1917. október 13-án Fatimában, 70.000 imádságos zarándok, kíváncsiskodó jelenlétében Mária megmutatta a kételkedőknek, hogy a három kis gyermek Francesco, Jacinta és Lucia igazat mondanak. A Nap táncolt az égen (napcsoda). Mária ténylegesen megjelent és ezáltal megnyílt a mennyország ajtaja a kis falu felett.

A jelenés, a szokott helyen, a tölgyfa környékén tűnt fel. Mindenki láthatta, hogy egy fehér felhő keletkezett a látnokok körül, amely később 5-6 méterre felszállt. „Kicsoda ön és mit kíván tőlem?” – kérdezte Lucia.

„A Rózsafüzér Királynője vagyok. Azt akarom, hogy ezen a helyen egy kápolnát építsenek tiszteletemre és naponta imádkozzák a rózsafüzért. Ha ezt teljesítik, a háború véget ér és hazajönnek a katonák. Az emberek térjenek meg és tartsanak bűnbánatot… Az emberek ne bántsák tovább az Istent, már annyit bántották!”

Búcsúzóul a Szűz Anya széttárta a kezét, amely sugárzott, mint a napfény. „Nézzétek, a Nap!” – kiáltotta Lucia.

Az eső hirtelen elállt, a felhők felszakadtak és a nap koronája láthatóvá vált. A színe olyan volt, mint a Holdé. A korong, mint egy tűzkerék, elkezdett sebesen forogni a tengelye körül és sárga, zöld, vörös, kék és lila sugarakat lövellt ki magából.

A táj fantasztikus színözönbe merült. Egy pillanatra a Nap megállt, majd folytatta tüzes táncát. Még egyszer megállt, hogy aztán harmadszorra is csodálatos látványt nyújtson, még színpompásabbat és ragyogóbbat, mint eddig. Aztán a Nap mintha eltávolodott volna, majd hirtelen közeledni kezdett.

cs10

Sok ezer ember félelemkiáltása hangzott fel. „Csoda, csoda! – Hiszek Istenben! – Ave Maria! – Istenem, Irgalmazz! – lehetett hallani mindenfelé.

Az emberek térdre borultak a sárban és hangos szóval bánták bűneiket. Mindez jó 10 percig tartott. A jelenséget 5, sőt még ennél is több kilométer távolságban észlelték. Sok tanú állítása szerint a napcsoda után általános meglepetést keltett, hogy a teljesen átázott ruhák tökéletesen megszáradtak.

Amikor a gyerekek a távozó Madonnát figyelték, ahogy a Nap felé emelkedett és lassan eltűnt, hirtelen meglátták a Szent Családot: jobbról a Legszentebb Szüzet fehér ruhában és kék palástban, balról Szent Józsefet az egy-két éves kis Jézussal. A Szent Család a kereszt jelével áldotta meg a világot. Amikor ez a látomás eltűnt, Lucia az Üdvözítőt látta, ahogy megáldja a népet, majd még egyszer a Madonnát két különböző megjelenési formában: mint a Fájdalmas Anyát és mint a Kármelhegyi Boldogasszonyt.

Borítókép: Fatimai jelenés Fotó: Fatimai jelenés
Bese Gergő Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás