Kategória

Egyéb

Egyéb, Leelőssy Ádám

Egy mélyen vallásos hitetlen: Albert Einstein

Akik szoktak vallási kérdésekről vitatkozni, gyakran találják magukat abban a versenyben, hogy ki tud több hívő, vagy éppen ateista tudóst felsorolni. Csak úgy repkednek a mértékegységek: Newton, Bohr, Ampére, Curie, Kelvin… A végeredmény pedig már önmagában mutatja, hogy mennyire értelmetlen a kérdés: valahol 42,5 – 42,5-nél szokott megállni a licit. A „fél” nem más, mint Albert Einstein.

Olvass tovább

Egyéb

Santo Subito

A szentekről hajlamosak vagyunk úgy gondolkodni, mint akik a középkorban éltek, és most már odafentről vigyáznak ránk. A 21. század ugyanúgy számtalan nagy szentet “adott”, közöttük pedig szinte egészen biztosan Placid atyát is.

Olvass tovább

Egyéb

3 módszer, hogy megmentsd a házasságodat

A házasság közel sem olyan könnyű, mint ahogyan azt Hollywood elhiteti velünk. A rózsaszín, cukormázas boldogság csak addig tart, míg a vásznon meg nem jelenik a The End. Az élet a filmeken kívül zajlik és nem szabad, hogy a tökéletes élet álomképe irreális elvárásokat teremtsen bennünk. De mielőtt még nagyon elkeserednénk, hallgassuk meg Caelen Tallant három tanácsát, melyek betartásával megelőzhetjük a katasztrófákat. Olvass tovább