Egyéb Archives - 777
Kategória

Egyéb

Egyéb

Petíció az életvédő tananyagért meghurcolt belga professzor mellett

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt a 777 is beszámolt, a vallon Leuven-i Katolikus Egyetemen tanító Stéphane Merciert egy kurzusához felhasznált életvédő esszé miatt egyetemi vizsgálóbizottság elé rendelték.

Az írás, amely Filozófia az életért címmel, a professzor elsőéves tanítványainak szólt (nem kötelező tananyagként) olyan “botrányos” megállapításokat tárt egy katolikus uralkodócsaláddal rendelkező ország katolikus egyetemén tanuló diákok elé, minthogy “az igazság az, hogy az abortusz egy ártatlan személy halálát jelenti” vagy „ha az abortusz halál, akkor nem súlyosabb, mint az erőszakolás? Utóbbi, örömteli módon, szintén illegális”.

Most, a professzor melletti kiállás részeként, online petíciót is indítottak, amelyhez bárhonnan lehetséges csatlakozni. Mindez, az alábbi linken elérhető oldalon a szükséges adatok kitöltése után (email, keresztnév, családnév, lakhely) az ‘Envoyer” gombra kattintva lehetséges:

Petíció Mercier professzor mellett

Egyéb

Figyelj magadra (3. rész)

Hamarosan kezdődik a nagyhét, amikor Jézus szenvedésére, kereszthalálára emlékezünk. Ebben a pár sorban ezzel kapcsolatban gondolkodjunk el, imádkozzunk.
Persze szenvedni nap mint nap szoktunk, így ez mindig aktuális olvasmány lehet.

Olvass tovább

Egyéb

A valódi Szent Patrik

Sokan tudják, hogy Szent Patrik, Írország misszionáriusa és püspöke egykor rabszolga volt, de csak kevesen ismerik azon őszinte védőbeszédet, amit a szolgaságba taszított nők és férfiak védelmében mondott egykor. Olvass tovább

Egyéb

Így tért meg Enrique Iglesias féltestvére

Tamara Falcó egy spanyol márki és egy félig spanyol, félig Fülöp-szigeteki modell és televíziós személyiség egyetlen közös gyermeke, anyai ágon a híres spanyol énekes, Enrique Iglesias féltestvére. A most 35 éves lány 2014. januárjában beszélt megtéréséről a spanyolországi San Pablo CEU egyetem tanárainak és diákjainak:

Olvass tovább

Egyéb

Emiatt a beszéd miatt választották meg a bíborosok Ferenc pápát

A hétvégén az egész magyar sajtó beszámolt arról, hogy nyilvánosságra került Ferenc pápa konklávé előtti nagyhatású beszéde, amelyet négy éve mondott még bíborosként. A 777 lefordította az egyébként rövid szöveget, így most már magyarul is elérhetőek azok a gondolatok, amelyek alapján a bíborosok Jorge Mario Bergogliot választották meg pápának.

Olvass tovább

Egyéb

Nem keresem! Várok!

Érdekes gondolatokat hozunk nektek a román Crestinul oldaláról, amelynek fő témája a párkeresés: vajon igaza van annak, aki nem keres, hanem inkább vár, avagy itt is igaz, hogy “segíts magadon, Isten is megsegít”?  Várjuk a véleményeteket!

Olvass tovább

Bese Gergő, Egyéb

Győr és Szent Patrik

Március 17-e, Szent Patrik napja nem csak az ír közösségek számára ünnep, hanem Győr városában is. A püspöki székhelyen három napos zarándoklatot tartanak és az ország minden pontjáról várják a híveket a könnyező kegyképhez. Olvass tovább

Egyéb

Megoldás lehet házas férfiak pappá szentelése?

A közelmúltban nagy visszhangot váltott ki Ferenc pápa egy megnyilatkozása, melyben arról beszélt: hamarosan talán eljön az ideje, hogy a katolikus egyház mérlegelje a viri probati intézményének alkalmazását, azaz annak a lehetőségét, hogy hitben kipróbált, házas férfiakat pappá szenteljenek. Találtunk egy megfontolandó gondolatsort ezzel kapcsolatosan… Olvass tovább