2017. 02. 18.

#csakegygondolat – Amikor mindent megkérdőjelezel

Csak egy gondolatmenet arról az állapotról, amikor úgy érzed, hogy  (majdnem) mindent megkérdőjelezel a hiteddel kapcsolatban.

Az ember hite hasonlítható a szerelem érzéséhez – hangsúlyoztuk már többször is a 777-en. Néha a fellegekben érezzük magunkat és szó szerint átéljük, hogy Isten a tenyerén hordoz bennünket, de előfordulhat, hogy néhány hónappal később már a Teremtő létét kérdőjelezzük meg. Ez normális vajon? Igen, teljesen!

A hitedhez ugyanúgy hozzátartoznak a kérdőjelek, mint a felkiáltójelek! Ha olyan emberrel találkozol, aki azt állítja, hogy egész élete során lebegett a hittől, az valószínűleg teljesen mástól volt a levegőben.

hirdetés

Soha ne felejtsd el: nem az a baj, ha elbizonytalanodsz a hitedben, hanem az, ha ezt nem ismered fel, vagy ha nem akarsz ellene tenni. Mert ezt hívják úgy, hogy kísértés. Mindannyian kísértésbe esünk életünk során, ez ellen nem tudsz tenni: de az ellen igen, hogy ez ne legyen tartós!

  1. Ismerd fel a kísértést!
  2. Tegyél ellene!
  3. Ne megérteni akard Istent, hanem hinni benne!

“Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek.”  Legyetek boldogok! Ne az agyatokkal, hanem a szívetekkel akarjátok megtapasztalni Istent az életetekben!

Martí Zoltán

(fotó: http://thinkwelllivewellnow.hosterize.com/)

#csakegygondolat Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás