2016. 06. 08.

Várni fogok a házasságig

Hogy mi a helyzet a házasság előtti együttléttel? Miért nem jó a több partner? Nos, szóljon most erről egy névtelen levél egy ismeretlen címzettnek.

Drága Kedvesem!

Bár ki tudja, hogy mennyi idő választ el minket egymástól, én mégis szeretném most leírni neked, miért jutottam erre az elhatározásra. Hogy miért döntöttem úgy: várok a házasságig.

Szeretném megőrizni magam neked, az egész lényemet, sértetlenül. Hogy te lehess az első és az utolsó, akinek mindent odaadok.

Szeretném félelem nélkül megélni ezt az ajándékot. Úgy, hogy a gyermek és a megfoganás gondolata ne rémisztő legyen, ne egy szörnyű végkifejlet, amely megmérgezi az együtt töltött perceket. Nem akarok rettegni a gyerekektől. Várni akarom őket és örülni nekik. Szabadon akarok együtt lenni veled, szabadon szeretni téged és ezt a szabadságot csak félelmek nélkül tudom megélni: a házasságban.

hirdetés

Szeretném azt, hogy amikor majd rám nézel, a meztelen testemre, akkor ne az járjon a fejedben: Vajon hány férfi látta már ugyanezt előttem? Szeretném, ha nem arra gondolnál az együttlétünk minden egyes pillanatában, hogy mások is érintettek ott, ahol most te, hogy másokra is ugyanezekkel a csillogó szemekkel néztem vagy suttogtam a nevüket vagy…

Kettesben akarok lenni veled azokban a pillanatokban. Szabadon és teljesen. Nem akarok másokra gondolni, előző élményekre vagy a te partnereidre.

A házasságban nem csak egy darabkámat akarom megosztani veled. Az egész lényemet, testemet, lelkemet szeretném a gondjaidra bízni, neked adni és ugyanígy őrizni szeretném a tiédet. Igen, a fiatal, erős testedet és a beteg, fáradt, öreg tagjaidat is.

Amúgy sem szólhat minden a szexről. Egyszer meg fogunk vénülni, akkor majd mi tart össze minket? Ha a testi együttlét lenne a ragasztó a házasságunkban, akkor hamar lecserélnél, mikor már nem úgy mozog a csípőm.

Nem akarom ezzel kezdeni a kapcsolatunkat. Nem akarom, hogy csak azért legyél velem, mert kielégítelek, hiszen erre az emberek nagy része amúgy is képes… Nem akarlak a testemmel magamhoz láncolni. Nem akarlak csapdába csalni, akár egy pozitív terhességi teszttel sem. Azt akarom, hogy hozz döntést: szeretsz-e magamért, a lelkemért, ami megmarad majd ugyanúgy ötven-hatvan év múlva is? Akkor is szeretsz majd, ha fogatlan leszek és ráncos? Ha felszedek pár kilót a terhesség alatt?

Szeretném, ha kölcsönösen tisztelni tudnánk egymást. A társad akarok lenni, akivel közösen fedezed fel az életet. Olyan társ akarok lenni, akire mindig számíthatsz. Hiszen ketten egy test leszünk, egy csapat, egy ember. Hogyan tudnám az egész testemet beleadni ebbe a projektbe, ha már másnál ott hagytam belőle egy szeletet?

Csak ennyit akartam elmondani neked.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

7 hozzászólás

  • Válasz Mónika 2017. 01. 16. 05:56

    “Azt akarom, hogy hozz egy döntés ….. ….. Egy olyan társ akarok lenni, akire mindig számíthatsz. ” = Azt akarom, hogy hozz döntést ….. ….. Olyan társ akarok lenni, akire mindig számíthatsz.

    • Válasz Irma 2017. 01. 16. 17:21

      Jaj… Ezt nem hozzászólásént kellett volna megjelentetni, hanem ki kellett volna javítani azokat a magyartalanságokat, amelyekre a hozzászóló felhívta a figyelmet…

  • Válasz fhkjhl 2017. 04. 07. 16:06

    Ezt itt szerkesztők nem is olvassák? 🙁

  • Válasz Géza 2019. 07. 25. 10:08

    Szép gondolatokat hoz a cikk. De ismerek több olyan 36-38 éves katolikus nőt is, aki máig ugyanezeket az elveket vallja, és az a közös bennük, hogy nem volt egy igazán komoly párkapcsolatuk sem. Természetesen szíve joga várni bárkinek ebben a korban is még további mondjuk 70 évet az egésszel. Bár, hogy valóban ettől érik-e el az életében a maximális boldogságot, az számomra igencsak kérdéses…

  • Válasz Steve 2019. 07. 25. 14:51

    Nos akkor ezekre a kérdésekre válaszolnék is, mert ez így egy kicsit önző.
    Szóval: Első- ötödik bekezdés: teljesen rendben van!
    Hatodik bekezdés: Egyszer meg fogunk vénülni, akkor majd mi tart össze minket? Hát bizony az ALÁZZZAAAAATTTTTT amit MINDEN NŐNEK ILLENE GYAKOROLNIIIIIII! És persze az anyagiak is. Mert ugyebár ha egy hajóban evezünk akkor sokkal előrébb jutunk az életben mint külön külön, a gyermekek jövőjéről nem is beszélve. És ha alázat van, akkor szeretet is van! No ez az ami igazán összetart majd minket.
    Nem akarlak a testemmel magamhoz láncolni. Nem akarlak csapdába csalni, akár egy pozitív terhességi teszttel sem. – Hát a kisasszonyok megint tévedésben vannak, ezzel egy férfit nem lehet magukhoz láncolni egy nem kívánt gyermekkel meg pláne!
    Azt akarom, hogy hozz döntést: Akarni a WC-n kell! Azt szeretném! Ugye-ugye?
    Akkor is szeretsz majd, ha fogatlan leszek és ráncos? Ha felszedek pár kilót a terhesség alatt?
    Akkor is szeretni foglak, DE!!! Ha ellustulsz és mindent nekem kell majd csinálnom, vagy ha a kicsi cumisüvege vállalhatatlan lesz miközben éktelen rumli fogad otthon, ja és ha az első gyerek után elválhatatlanra hízod magad és semmi kedvem nem lesz a szexhez, egy buliba vagy a strandra nem szívesen megyek le, és bár nem csallak meg, de el leszek keseredve, amikor a húszéves titkárnővel közösen meetingezünk, az már baj! És a nők itt rontják el. Nem az a baj, ha felszed pár kilót, hanem ha az első gyerek után elhízik mint a tehén!
    Az utolsó bekezdéssel viszont teljesen egyet értek!

    • Válasz Rena 2019. 11. 24. 10:25

      Ez aztán egy ritka közönséges válasz mondhatom . Valóban annyi kellene a szeretethez és a boldog házassághoz egy a nő fejet hajtson? Had mondjak magának valami újat , a válasz nem ! Kölcsönös tiszteleten alapszik egy békés kapcsolat nem pedig férfiközpontúságon . Egybként pedig mondandójából igencsam hangzatos milyen külsőséges . Ha meghízik a partnere maga bizony már nem is szeretné ….de ne menjünk személyeskedésbe a nagy URAT nem akarom én kis alázatos szolgalélek megsérteni .
      “Hát a kisasszonyok megint tévedésben vannak, ezzel egy férfit nem lehet magukhoz láncolni egy nem kívánt gyermekkel meg pláne!”
      Szóval maga ha megtudná , hogy partnerét teherbe ejtette ön csak fogná a nyúlcipőjét és menekülne ? Milyen gáláns uriember mondhatom…
      “elhízik mint a tehén” ehhez meg csak annyit tudnék hozzáfűzni , általában a férfiak növesztenek irgalmatlan sörhasat előbb vagy utóbb. És a hölgyek mégse hagyják el őket vagy nézik le e miatt .
      Add meg a tiszteletet egy asszonynak .
      Ne uralkodj felette ily közönséges módon . Add meg a tiszteletet és tanuljon jómodort! Mert előbb utóbb kivívja az Úr haragját, egy asszonyéról pedig ne is beszéljünk .

  • Válasz Miliczky Tibor 2019. 09. 11. 04:07

    És kiegészíteném…… DE!!! A szex a lényeg…. És ha két ember ebben 100%-ig egymásra talál, …. nyilván amellett, hogy szerelemmel, tisztelettel közeledtek egymáshoz, akkor ez igen is összetart. Mert a szerelem elmúlhat. A tisztelet sérülhet, de ha a szex 100% akkor annál többet senki sem adhat. …. Nyilván, mivel az a legtöbb…… Én bizony senkit nem vennék el, akit nem próbálok ki előtte, és nem bizonyítja az ágyban, hogy az a nő, akit nem akarok majd megcsalni…. Nem kell, hogy elhízzon mint egy tehén. Lehet gyönyörű. Bombázó….. Semmit nem ér, ha nincs benne tűz, szenvedély és nem azért teszi azt velem amit tesz, mert ez neki is örömöt okoz, hanem csak azért, mert nekem akar kedveskedni…… A kedveskedés elmúlik……. Aki nem szeret adni, csak teszi a dolgát, az el lesz hagyva, meg lesz csalva akkor is, ha annak az egynek tartogatta magát…… a fenti sorokat egy igazán prüd és még inkább tapasztalatlan, de annál is inkább buta ember írta, aki lehet, hogy egyszerűen csak beteg és nincs is igénye a szexre, vagy annyira csúnya, hogy még soha senki nem akarta hanyatt dönteni és ilyen sorokkal próbálja exkuzálni, hogy miért is szűz még kora ellenére….. vagy aki írta, mindössze tizenkét éves és még nem látja át a nemes szándékban rejlő buktatókat……. nem a szűziesség határoz meg egy kapcsolatot, hanem a jó kommunikáció (ami gyűjtő fogalom ebben az eseteben: Tisztelet, szeretet, megértés, odaadás, verbális és test beszéd, stb stb_ és a jó szex…. Ha a kettő közül bármelyikkel baj van, akkor annak a kapcsolatnak lőttek…. Mindegy hány évig tartogattad magad. Max beleszaladsz egy olyan férjbe, akivel pokol minden együttlét az ágyban—– De akkor már késő mindent átértékelni……