2016. 09. 16.

Migránssimogatók és migránsgyűlölők

Napról napra jobban terjed a gyűlölet az országban, a józan ész mintha teljesen eltűnt volna.  Hogy akarjuk megőrizni keresztény identitásunkat, ha közben gyűlölettel fordulunk mások felé?

Néha elkövetem azt a rettenetes hibát, hogy közéleti tartalmakkal kapcsolatos hozzászólásokat olvasgatok. Ezt a tevékenységet csak szigorúan alacsony vérnyomású embereknek ajánlom, politikai hovatartozástól, értékrendszertől függetlenül. A legnagyobb indulatokat kétségtelenül a migránskérdés váltja ki: egészen hajmeresztő, buta és primitív kommentek találnak napvilágot.

Áramot kellett volna a kerítésre kapcsolni, úgy hullottak volna, mint a falevelek!”
“Meg kellene várni, amíg leszáradnak a kerítésről, kár egy pillantást is pazarolni rájuk, nemhogy kórházat!”
“Tíz másodpercenként 20 kilowattal meg kellett volna küldeni őket, pusztultak volna a majmok!”

Szomorúan tapasztalom, hogy nagyon kevesen vannak a józan ész pártján, szinte senki sem találja meg a középutat:

hirdetés

migránssimogató és migránsgyűlölők országa lett az én hazám.

Soha nem volt és nem is lesz a gyűlölet megoldás semmilyen történelmi problémára: a világ gondjait egyedül szeretettel és józan ésszel lehet megoldani, mert a gyűlölet csak gyűlöletet fog szülni, ahogy a háború is csak háborút. Azok, akik most vérben forgó szemekkel migránsok szenvedését és fájdalmát kívánják, semmivel sem jobb emberek azoknál, akiktől most sokan féltik a keresztény értékeinket és hazánkat. Akik áramot vezetnének egy másik emberbe, majd utána keresztet vetnek nagy vallásosságukban, nagyobb fájdalmat okoznak Istennek, mint bármelyik ateista.

Joggal és okkal féltjük a kereszténységünket akkor, amikor azt látjuk, hogy teljesen más kultúrával rendelkező emberek milliói tartanak Európa felé. De ennek a problémának a válaszait kizárólag a keresztény értékek alapján alkothatjuk meg. Nem gyilkosokra van szükség ezekben a nehéz időkben, hanem sokkal több imádkozó emberre, akik felismerik, hogy a kereszténységet csak úgy lehet hitelesen félteni, ha hitelesen követői is vagyunk.

Európának és Magyarországnak nincsen szüksége esztelen migránssimogatókra és álkeresztény migránsgyűlölőkre. Európának hitre és keresztény megújulásra van szüksége.

Talán még nem késő….

Blog Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás