2016. 07. 25.

Isten az én Apukám

Isten az én Apukám. Ő akarta, hogy legyek; már a születésem előtt szeretett. Ott volt velem minden fontos pillanatomban. Sokkal jobban ismer engem, mint én magamat, ismeri az erősségeimet és a gyengeségeimet: és mindezekkel együtt fogad el engem.

Szívből örül az örömeimnek, és átérzi a fájdalmamat. Tudja, hogy milyen érzésekkel van tele a szívem; együtt nevetünk, és néha együtt sírunk. Amikor épp arra van szükségem, megvigasztal; ha félek, megnyugtat. Álmomban is vigyáz rám. Mellette nem eshet bántódásom.

Hiszen Ő a legerősebb! Egy biztos pont, amely soha meg nem inog. Ő vigyáz rám a veszélyekben, és nem hagyja, hogy a Felé vezető útról messzire kóboroljak. Gondoskodik rólam, nyugodtan rábízhatom magam. Újra és újra bebizonyítja, hogy bízhatok Benne. Ha baj van, soha nem veszti el a fejét, és mindig készen áll, hogy segítsen. Ő mindenhez ért, meg tudja oldani a dolgokat.

hirdetés

Isten az én Apukám és nagyon büszke rám. Szereti, ha odateszem magam, örül a sikereimnek. Ösztönöz és bátorít arra, hogy mindig hozzam ki magamból a maximumot.

Akármilyen elfoglalt, mindig szakít rám időt, szeret velem lenni és én is szeretek Vele. Mindig különleges az együtt töltött idő, bár olykor csak figyelmesen hallgat. Lehet vele őszintén beszélgetni; előtte nem kell álarcokat viselnem, teljesen önmagam lehetek. Mindig meghallgat és érdekli a véleményem. Van humorérzéke, bár néha a humorával a sírba visz…

Szereti a szeretteimet: a családomat, a barátaimat, szereti a menyasszonyomat; és róluk is ugyanúgy gondoskodik, mint rólam. Olyan jó Vele róluk beszélgetni!

Hihetetlenül bölcs és mindig reálisan látja a dolgokat. Folyamatosan nevel, és ha rászolgáltam, leszid, de ezt mindig szeretettel teszi. Következetesen tanít, hogy hogyan legyek jó ember, és példát mutat, hogy hogyan legyek majd egyszer én is jó apa.

Isten az én apukám és nagyon szeretem Őt.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Herényi Márk Barnabás
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Miskolci Géza 2019. 08. 03. 14:01

    “Ő vigyáz rám a veszélyekben, és nem hagyja, hogy …..” Mily gyermeteg istenkép ez.Illetve pont olyan amilyet alkotott az illető.Neki egy óvó bácsi kell,aki -helyette is- vigyáz rá.Ha valamitől megmenekül,az isten miatt van,ha nem akkor a sorsot vagy magát vagy másokat hibáztat.Gyakorlatilag egy olyan isten ez,amilyen apukát anyukát szeretnénk.Legyen szerető,bölcs,óvó,igazságos és minden ami szem szájnak ingere.Tehát nem Istent imádjuk,hanem azt akit annak gondolunk.

    • Válasz Ilona 2020. 05. 07. 20:17

      Nem. Isten olyan, mint Jezus: ” …aki lat engem, az latja az Atyát”
      Jezus maga a szeretet.