Blog Archives - 777
Kategória

Blog

Blog, Igehirdetés

Beszélnünk kell a bűnről 1. rész

“Ez a teológia, amelyik az embert egészen az önmegvetésig taszítja, amelyik azt mondja, hogy nyomorult férgek vagyunk, akik nem érdemeljük az életet, hogy a legjobb, ha alázatosan meghúzzuk magunkat és hason csúszunk a porban a félelmetes Isten előtt, nos, az ilyen teológia, a bűnről szóló ilyen tanítás nem talál utat a mai emberhez. És ezért mostanában inkább az ellenkező végletbe csúszott a keresztény tanítás és azt mondja: ne beszéljünk a bűnről, beszéljünk inkább Isten jóságáról.”

Három hetünk maradt húsvétig. Ezalatt a három hét alatt szeretnénk benneteket végigvezetni egy úton, amelyen szembe tudunk nézni a bűneinkkel, hogy a végén, húsvértra, valóban megérkezhessünk Jézus lába elé. Az úton Balicza Iván evangélikus lelkész lesz a segítségünkre, aki öt részből álló sorozatában végigjárja a bűntől a bűnbocsánatig tartó utat.

Olvass tovább

Apa - Fia, Blog

5 felfedezés a gyermeki Istenhitről [APA-FIA 16. RÉSZ]

Ha az ember olvas gyerekneveléssel kapcsolatos könyveket, akkor abban mindenre választ kap. (Ha…, na jó egyet most én is olvasok.) Mikortól adjunk neki tejterméket? Mikorra kell megdupláznia a súlyát? Meddig etessük anyatejjel? Hogyan jutalmazzuk? … Viszont még nem találtam olyan könyvet*, amely a hitre való nevelésre ad útmutatás. Te mikor kezdenéd el hitre nevelni a elsőszülött fiad? [AFB 16. rész] Olvass tovább