2016. 12. 19.

Az utolsó hét…

A koszorú negyedik gyertyáját is meggyújtottuk. Nekilendültünk advent utolsó hetének, amely végén karácsony öröme ragyog és hívogat bennünket.

A koszorú negyedik gyertyáját is meggyújtottuk. Nekilendültünk advent utolsó hetének, amely végén karácsony öröme ragyog és hívogat bennünket. A készület a tetőfokára hág; ajándéklistákat ellenőrzünk, ha valami még hiányzik, pótoljuk (sokan ilyenkor kezdik), véglegesítjük az ünnepi menüt, egyeztetjük a családi látogatások menetrendjét. A közösségi oldalakon extra mennyiségű ünnepi tartalmat osztunk meg, izgatottan figyeljük, ki kedveli őket. Sürgünk-forgunk, futkosunk, s közben időnként (vagy többnyire?) szem elől tévesztjük a lényeget.

Advent utolsó hetének kezdetén talán sikerült megállnunk egy pillanatra a koszorú mellett. Néztük a gyertyák apró lángját és elmondtunk egy fohászt. A készület szerves része ez. Azért is állunk meg így hétről-hétre ebben az időszakban, hogy méltó(bb)képpen állhassunk majd meg karácsonykor is a jászol előtt. Aztán nagy svunggal belevetettük magunkat a (munka)hétbe.

Pedig fontos lenne egy egészen másfajta listát készítenünk aktuális teendőinkről. Van pár fontos dolgunk, ami a készület legigazibb módja, s amire most, s azután később is nagyobb hangsúlyt kellene fektetnünk.

Egy teendő-lista (vagy ha tetszik: igazi checklist) advent utolsó hetére:

  • Miután megvettünk egy ajándékot, elmondani egy imát is azért a személyért, akit megajándékozunk majd vele.
  • Megkérdezni egy hajléktalantól, hogy van.
  • Ételt adni egy éhezőnek.
  • Bíztatni egy csüggedőt.
  • Nekiállni meggyógyítani egy sebet kapott emberi kapcsolatunkat.
  • Őszinte szeretet-gesztust tenni a családtagjaink felé.
  • Bocsánatot kérni attól, akitől ezt eddig elmulasztottuk (és nem várni, hogy majd ő lép először).
  • Több időt fordítani imára.

A lista persze megannyi remek ötlettel bővíthető. A lényeg, hogy vegyük komolyan és tegyünk erős elhatározást, hogy karácsonyig kipipáljuk minden pontját. Utána pedig ugyanígy folytatjuk utunkat!

Sikerülni fog! 😉

Vágvölgyi Gergely

Advent Blog Vágvölgyi Gergely
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás